STORMKRACHT

Port folio - Stormkracht - Theaterloods-B zeeuws jeugdtheater

2003-2005

Na 220 voorstellingen van Stormkracht speelde Theater Kwark, uit Middelburg op donderdag 6 juli voor de allerallerlaatste maal het verhaal over De Ramp van ’53.  Dat gebeurde op een bijzondere locatie nl. buiten, bij de caissons van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, naast het Nationaal Monument Watersnood ’53.
Het museum was speciaal voor deze gelegenheid die avond open. 
Stormkracht is een theatrale vertelling voor iedereen vanaf 10 jaar. Bijna dagelijks komen er (via de media) rampen op ons af. Over de hele wereld, maar ook in ons eigen welvarende landje . Daarom komt het soms dichter bij dan je zou willen. Wat gebeurt er met je als je in een ramp betrokken raakt? Welke keuzes maak je dan? Kies je voor jezelf of is er meer waar het om draait? Wie neem je mee, wat laat je achter? Wanneer is een ramp eigenlijk een ramp?

In Stormkracht vertellen vier acteurs het verhaal van een stel jonge mensen tijdens de Watersnoodramp in 1953. Een andere wereld. Het bakelieten radiotoestel als hoogtepunt van techniek.Geen mobieltjes, geen computer, geen directe communicatie bij de hand. Alleen water, en elkaar… 1953. Nog maar vijftig jaar geleden… en toch alweer zo ver weg. Deze indrukwekkende voorstelling met minimale theatrale middelen werd met veel succes gespeeld op scholen en in theaters in het kader van het herdenkingsjaar 2003.

Stormkracht werd in 2004 uitgeroepen tot beste educatieve voorstelling van dat jaar. Als waardering voor de voortzetting van de productie heeft Kwark van het Landelijke Fonds voor de Podiumkunsten een aanzienlijke bijdrage voor deze reprise gekregen!

Tekst: Patricia Kuiper
Regie: Rob Vriens
Productie: Francois Vervaet
Vormgeving: Theater Kwark
Gastspeler(s): Vincent Wijlhuizen en Annemarike Ruitenbeek, Stefan Papp
Acteurs: Oscar Postema en Francois Vervaet
 

Theaterloods zeeuws jeugdtheater